LONG-BLOG

Check hier alle ins en outs over de longen en blijf op de hoogte van onze nieuwste informatie, tips en adviezen wat betreft de longfysiotherapie en diëtetiek.
 

In de vorige blog hebben we geleerd wat een flutter is. Niet gelezen? Klik hier! In deze blog leggen we uit hoe je de flutter schoon maakt en waarom je dat moet doen: want flutteren is 1, maar de schoonmaak is 2!

In een eerdere blog hebben we het gehad over wat de longfysiotherapeut allemaal kan betekenen voor mensen met longproblemen. In deze blog lichten we 1 behandeltechniek uit: Pursed Lip Breathing (met geperste lippen uitademen). In deze blog leggen we uit wat pursed lip breathing is, waarom je het kan doen, wanneer je het kan doen en het...

Ongewenst gewichtsverlies komt regelmatig voor bij mensen met een longaandoening. Dat kan te maken hebben met de volgende situaties:
- Je eet minder omdat je je benauwd of vermoeid voelt
- Je eet net zoveel als voorheen, maar het gewicht gaat toch naar beneden.
- Je hebt ontstekingen of je gebruikt (andere) medicijnenOver het algemeen heeft...

Dacht jij ook altijd dat de fysiotherapeut er alleen maar is voor spieren, botten en gewrichten? Dan heb je het mis! De (gespecialiseerde) fysiotherapeut kan een heleboel doen voor mensen met een longaandoening! En dat willen we heel graag uitleggen.

Heeft u een chronische longaandoening of klachten als benauwdheid in rust en/of activiteit, het regelmatig ophoesten van slijm of problemen met de ademhaling?
Bekijk hier de video over Flow Ventilatie, opgenomen bij ons in de praktijk.