Een nieuwe longpraktijk

15-03-2019

Na virussen en bacteriën in onze vorige blogs (blog gemist? KLIK HIER), willen we jullie nu wat vertellen over ons nieuwe longcentrum! Omdat we de longproblematiek heel interessant vinden en we ontdekten dat we hierin veel meer kunnen betekenen voor patiënten, hebben we besloten een nieuwe praktijk op te zetten, met als naam "Longcentrum". Het centrum biedt een heel divers aanbod van behandelingen. Het gaat dan om behandelingen die je niet bij een fysiotherapeut verwacht omdat je bij een fysiotherapeut denkt aan spieren en gewrichten. Toch horen onderstaande behandelingen tot het domein van de longfysiotherapeut.

  • Uitgebreide informatie over hoesten en hoesttechnieken
  • Tips, adviezen en begeleiding bij bewegen met een longaandoening
  • Oefeningen en ondersteuning bij het verwijderen van slijm uit de longen
  • Advies over het gebruik van apparaten die helpen bij het ophoesten van slijm uit de longen
  • Trainen van je ademhalingsspieren
  • Ademhalingsoefeningen tegen benauwdheid of hyperventilatie
  • Reinigen van de neus en neusholtes (neusspoelen)

Dit is zomaar een greep uit de behandelingen die het longcentrum biedt. Per klacht en aandoening wordt bekeken welke (combinatie van) behandelingen worden ingezet om de klachten te verminderen (meer informatie vind je op www.longcentrum.info ).

Zo zie je maar dat de longfysiotherapeut veel kan bieden, naast je bezoek aan de praktijkondersteuner van de huisarts, de longverpleegkundige in het ziekenhuis of de longarts.

Behandelingen zijn in onze nieuwe praktijk altijd op maat. Dat betekent dat het aantal behandelingen samenhangt met je behoefte aan zorg. Gaat het goed met je, en heb je alles goed op de rails, dan kom je minder vaak langs. Heb je een toename van klachten (exacerbatie), dan zullen we misschien vaker afspreken of komen we, indien nodig, thuis bij je langs.

Wij bieden, zoals dat zo mooi heet, "verzekerde zorg". Maar omdat wij geen beperkingen willen op het gebied van administratie en aantallen behandelingen (bepaald door je verzekeraar), hebben wij geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Daarom krijg je van ons een rekening die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar zal, afhankelijk van hoe je verzekerd bent, de rekening geheel of gedeeltelijk vergoeden. Meer informatie kun je daarover krijgen bij onze balie (071-5769827 of info@longcentrum.info). Op deze manier werken, geeft ons de vrijheid voor jou te bepalen welke behandeling je nodig hebt en deze met goede kwaliteit en de beste apparatuur aan te bieden.

Houd onze longblog in de gaten, want de volgende keer gaan we iets schrijven over de invloed van het weer op je longaandoening!